NOTE : UN TÉMOIN ARABE DU FRAGMENT 2 DE BOÉTHOS DE SIDON ET LE PROBLÈME DU RAPPORT CHRONOLOGIQUE ENTRE ANDRONICOS ET BOÉTHOS. Issue 2 (September 2021) - Rashed, Marwan
Abstract : Le fr. 2 de Boéthos de Sidon est transmis par deux commentateurs alexandrins des Catégories d'Aristote. En voici le texte grec: [2a] Ioannes Philoponus, In Aristotelis Categorias commentarium, 5.15-20 Τρίτον ἦν ἐφεξῆς κεφάλαιον τὸ πόθεν δεῖ ἄρχεσθαι τῶν Ἀριστοτελι-[16]κῶν συγγραμμάτων. Βόηθος μὲν οὖν φησιν ὁ Σιδώνιος δεῖν ἀπὸ τῆς [17] φυσικῆς ἄρχεσθαι πραγματείας ἅτε ἡμῖν συνηθεστέρας καὶ γνωρίμου, δεῖν [18] δὲ ἀεὶ ἀπὸ τῶν σαφεστέρων ἄρχεσθαι καὶ γνωρίμων. ὁ δὲ τούτου δι-[19]δάσκαλος Ἀνδρόνικος ὁ Ῥόδιος ἀκριβέστερον ἐξετάζων ἔλεγε χρῆναι πρό-[20]τερον ἀπὸ τῆς λογικῆς ἄρχεσθαι, ἥτις περὶ τὴν ἀπόδειξιν καταγίνεται.