"Father released me": : Accelerating care, temporal repair, and ritualized friendship among Pentecostal women in Samoa. (26th April 2019) - HARDIN, JESSICA
ABSTRACT: In Samoan Pentecostal churches, ritualized friendships among women are an informal but essential relationship through which churches grow. The mentorship that women provide when a new convert is introduced to church life creates escalating forms of care and obligation, as well as an experience of urgency and acceleration. Converts learn how to construct rupture in their narratives and spiritual practices, which are modeled in peer socialization practices. This period of intense yet temporary mentorship creates a temporality of "repair"—embodied, linguistic, and social practices that restore the convert's identity, which has been disrupted by conversion. This care work compels us to consider the temporalization of care as a future‐making endeavor. [ temporality, care, gender, conversion, Pentecostalism, Christianity, Samoa ] ʻotoʻotoga: E tāua fefa'auōa'iga ma fefa'amāsaniga fa'asamasamanoa a tinā o 'Ekālēsia Penetekoso i Sāmoa 'auā 'o le 'auala lea e fa'ato'ateleina ai se 'ekālēsia. E iai fesoasoani ma ta'ita'iga e vave ofoina atu e tinā o le 'ekālēsia mo ni uso fa'ato'ā liliu mai. E talatalanoa ma fefa'asoaa'i tagata fou fa'ato'ā liliu mai i o lātou ōlaga tuai ma suiga i o lātou ōlaga talu ona liliu mai, e pei 'o le māsani o so'o se sui fou lava e ulufale mai i le 'ekālēsia. E fesoasoani sui tuai o le 'Ekālēsia e fautuaina sui fou nei, mo se taimi pu'upu'u, i 'auala e mafai ai ona lātou matuā liliu ma fulitua i o lātou ōlaga tuai, e aofia ai la lātou tautala ma 'upu lafo, fa'apea a lātou uiga ma āmioga fa'aali i nofoaga fai tele. 'O nei fo'i ta'iala ma fesoasoani mo sui fou fa'ato'ā liliu mai, e fesoasoani tele ia 'auā le fa'amāsani ai o sui fou i gāioiga fa'ale'ekālēsia, ma fa'amoemoe e fa'aauau ai pea ona liliu 'ese mai le ōlaga tuai sā ola ai, 'ae maise ai la lātou taula'i atu i le lumana'i. [ lē tūmau, tausiga, itūpā, suiga, Fa'apenetekoso, Fa'akerisiano ]