Gender Identities in Women's and Feminist Periodicals in Serbia. Issue 1 (1st March 2019) - Kolarić, Ana
Abstract : Slobodanka Peković, Časopisi po meri dostojanstvenog ženskinja: Ženski časopisi na početku 20. veka (Journals suited for respectable women: Women's journals from the early twentieth century), Novi Sad-Beograd: Matica srpska, Institut za književnost i umetnost, 2015, 378 pp., RSD 550 (paperback), ISBN 978-86-7946-154-4. Stanislava Barać, Feministička kontrajavnost: Žanr ženskog portreta u srpskoj periodici 1920–1941 (The feminist counterpublic: A genre of woman's portrait in the Serbian periodical press from 1920 to 1941), Beograd: Institut za književnost i umetnost, 2015, 436 pp., RSD 1100 (paperback), ISBN 978-86-7095-224-9.