Risanje demarkacijske črte. Issue 198 (1st December 2019) - Pfaller, Robert
PovzetekPrispevek je predelava predavanja, ki je nastalo ob uprizoritvi plesne instalacije Na liniji Mateje Bučar in bilo izvedeno v Cankarjevem domu 6. 10. 2017. Avtor piše o Althusserjevi demarkacijski črti med idejami, razglašenimi za resnične in tistimi, razglašenimi za napačne. To poveže s Freudovim pozivom k razločevanju med znanostjo in teoretično ideologijo, ki zase pravi, da je vedno že trdila enako. V tem smislu tudi sovražnik ni preprosto absolutno drugi, ampak prej alter ego.