APPENDIX 1B: PURPORTED BREVE OF POPE CLEMENT VII TO CARDINAL WOLSEY, c.1527 (BL, COTTON MS VITELLIUS B.IX, FOLS 232r–237v; OLD FOLIATION: 218r–223v). (4th September 2015) - Unknown
Abstract : [ In an early 16th-c. humanist hand ; centred heading :] Clemens PP. vii / Dilecti fili &c. [salutem et apostolicam benedictionem]. Magnus ille / pietatis respectus, quem in christi-/anorum gregem cure sollicitudinique / nostre concreditum iam olim a / suscepto primum munere pastorali, / quo dei beneficio fungimur, in / terris animo impresum retinemus, / illas nobis cogitaciones etiam / in mediis malorum fluctibus, quibus / ingrato nimis et impio scelere / quorundam contumeliose iactati / ad miserum captivitatis scopulum / allidimur, et gravissimo naufragio [fol. 232v] laboramus, suggerere non desinit / et inculcare, ut congrue nihilominus / orbis tutele prospicere et precavere / itaque providere studeamus, ut / durissimi casus sevicia qui nos / patrem invasit a filiis quoad / fieri potest longissime arceatur, / nec sublato quotidianarum necessitatum / salubri remedio communem nobiscum / senciant captivitatem.