THE TEXT OF HORACE, SATIRES 1.4.4: GREEK OLD COMEDY AND LUCILIUS*. (26th April 2017) - Fedeli, Giacomo
Abstract : In the famous and widely cited opening of his Satires (henceforth, Sat. ) 1.4, Horace states (1–5):Eupolis atque Cratinus Aristophanesque poetae atque alii quorum comoedia prisca uirorum est, si quis erat dignus describi, quod malus ac fur, quod moechus foret aut sicarius aut alioqui famosus, multa cum libertate notabant. 5