THE EARLY BYZANTINE SETTLEMENT AT LEUKOS, KARPATHOS. (28th July 2015) - Nelson, Michael C.; Kelly, Amanda; Ian Begg, D.J.; Brenningmeyer, Todd
Abstract : This article presents the methodology and results of archaeological fieldwork conducted at the small fifth to sixth centuryad port settlement at Leukos on the island of Karpathos in the Dodecanese. Fieldwork, undertaken from 2008 to 2011, comprised topographic, architecture and artefact surveys of the visible remains. Abstract : Ο πρωτοβυζαντινός οικισμός στον Λευκό της Καρπάθου Το εν λόγω άρθρο παρουσιάζει τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής εργασίας πεδίου που διεξήχθη σε μικρό παραθαλάσσιο οικισμό στον Λεύκο της Καρπάθου Δωδεκανήσου, που χρονολογείται μεταξύ πέμπτου και έκτου αιώνα μ.Χ. Η εργασία πεδίου, που πραγματοποιήθηκε από το 2008 έως το 2011, συνιστούσε τοπογραφική, αρχιτεκτονική και αρχαιολογική αποτίμηση των ορατών ευρημάτων.